marți, 20 iulie 2010

Gladius Dei - comunicat

Comunicatul transmis de Asociatia Gladius Dei din Sibiu:

''In timpul spectacolului de sambata, 17 iulie 2010, din cadrul "Noptii Cavalerilor'', cavalerul Francisc von Neppendorf a agatat din greseala o galeata aprinsa, plina cu ulei, stropindu-l pe Sebastian cel Negru. Costumul acestuia a luat foc, dar din fericire, flacara l-a atins pe acesta doar in zona genunchiului, restul costumatiei fiind din piele, l-a protejat. Dupa ce a fost stinsa flacara, a fost dus in cort pentru restul spectacolului, urmand sa fie dus la spital ulterior.

In prezent, starea lui este foarte buna, arsura nu este de profunzime si ocupa o suprafata relativ mica, in ciuda celor spuse in articolele aparute in Rondul de Sibiu si alte ziare de gen. Lucrurile nu sunt atat de grave precum par, iar cei care nu sunt convinsi de asta, vor putea sa se convinga in cadrul festivalului medieval de la Sighisoara, unde Sebastian cel Negru va participa ca si pana acum.''

Klaus Martin

vicepresedinte al Asociatiei Gladius Dei

Fotografii

Dacă doriţi să preluaţi fotografiile de pe acest blog, realizate la "Noaptea Cavalerilor", ediţia a III-a, 2010, vă rugăm să-i contactaţi la adresa de email, pe cei doi fotografi si sa le cereti acordul:

- Dany Vicol (Hunedoara) - danvicolstudio@yahoo.com

- Antonela Sofia Barbu - mediasulpentrucultura@gmail.com

Rondul de Sibiu publică















Un cavaler medieval a luat foc la Mediaş, în timpul unui spectacol pirotehnic

"Un artist în vârstă de 27 ani, component al Ordinului “Gladius Dei” din Sibiu, care efectua un număr “medieval” la Mediaş cu prilejul celei de-a treia ediţii a spectacolului “Noaptea Cavalerilor” a luat foc, sâmbătă seara, în timpul unui duel “pirotehnic”.Asistenţa, destul de numeroasă, l-a aplaudat momente în şir pe protagonist fără să realizeze că de fapt “numărul” respectiv nu fusese regizat.

Abia după ce reprezentaţia a fost întreruptă şi şi-a făcut apariţia Ambulanţa, publicul a realizat că a fost vorba de o întâmplare nefericită. “Cavalerul” a ajuns la spital cu arsuri pe un sfert la sută din suprafaţa corpului, cele mai afectate fiind membrele inferioare şi abdomenul. Altfel, manifestarea, desfăşurată în Parcul Greweln, la “concurenţă” cu o nuntă, a fost una extrem de reuşită, asistenţa având ocazia să revadă spectacolul oferit cu o săptămână în urmă de Ordinul Cavalerilor Cetăţilor Bârsei, intitulat “Spânzurătoarea” şi care a tras cortina asupra evenimentului de la Mediaş."

Aşteptăm un comunicat de presă din partea trupei Gladius Dei din Sibiu.

" A fost un element din scenariul trupei Gladius Dei din Sibiu, care nu trebuia să ducă la un astfel de incident nefericit. Cavalerul a fost transportat cu maşina Ambulanţei la Spitalul Municipal Mediaş, iar după un timp a revenit în tabără, alături de ceilalţi cavaleri, pentru a petrece Noaptea Cavalerilor, ediţia a III-a. Este pentru prima dată, când în cadrul manifestările cu foc organizate la Mediaş, se întâmplă aşa ceva. Mulţumim Serviciului de Ambulanţă din Mediaş, pentru tot sprijinul acordat", declară Marea Doamnă de Transilvania, Daniela Lupu.


Puteti urmari aici filmul evenimentului, incepand din minutul 2.24, mai este scris pe blogul Ziarului Rondul de Sibiu:
http://www.youtube.com/watch?v=2RSDid6WYOA&feature=channel


luni, 19 iulie 2010

Tabăra Pajilor






















































































În Tabăra Pajilor, cei mici au desenat castele, au citit poveşti despre cavaleri şi au colorat domniţe, blazonul Ordinului Cavalerilor de Mediaş, precum şi alte planşe din atmosfera medievală. Deşi a fost cald afară, peste 34 de grade C, copiii au venit însoţiti de părinţi la spaţiul special amenajat pentru ei. Datorită reprezentanţilor Asociaţiei "Mediaşul pentru Cultură", Pajii din Tabără s-au bucurat de clipe frumoase la "Noaptea Cavalerilor", ediţia a III-a. Lucrările lor vor fi expuse în cadrul unei expoziţii ce se va deschide în luna septembrie 2010. Au participat 50 de copii din Mediaş, dar şi care trăiesc în străinătate, respectiv din SUA, Germania, Ungaria şi Danemarca. Nu a lipsit de la aceste ateliere, grupul de copii din Centrul de Plasament Mediaş, însoţit de Mariana Păucean, învăţător de sprijin şi Moldovan Marcela, referent. Ei s-au bucurat de o zi de vacanţă cu multe surprize alături de ceilalţi invitaţi.

"Noaptea Cavalerilor" - 2010












Primele minute ale evenimentului au fost dedicate prezentării ordinelor cavalereşti şi a programului, mulţumirii sponsorilor şi partenerilor, precum şi discursurilor primarului Teodor Neamţu şi deputatului Gheorghe Roman, care i-au asigurat pe organizatori de sprjinul lor în ediţiile următoare ale "Nopţii Cavalerilor".

Ursitoarele





Înainte de începerea spectacolului, domniţele din Ordinul Cavalerilor de Mediaş au ursit la botezul unui copil.

Domniţele


Domniţele din cele cinci ordine cavalereşti.

Lupta din tabără















































































































În tabara medievală au avut loc alte lupte între cavaleri. Îi veţi vedea şi pe cei care au învins.

"Răpirea domniţelor"























































































Pe drumul ce ducea spre Hanul Greweln, mergeau domniţele din cele cinci ordine cavalereşti, însoţite de bravii cavaleri. Ajunşi într-un luminiş, le-au oprit calea cavalerii rătăcit După câteva lupte, au răpit-o pe domniţa Mihaela. S-au luptat bravii cavaleri, pentru a o salva din braţele celor care doreau să o ducă în cortul lor, amplasat la Hanul Greweln.

About Us

Multumim pentru sprijin si promovare!