joi, 17 noiembrie 2011

Dragonii de Transilvania la Medias



In 3 decembrie 2011, printre invitatii la Noaptea Cavalerilor, editia a IV-a se afla Ordinul Dragonilor de Transilvania.

























































Cine sunt ei?


Ordinul Dragonilor de Transilvania s-a fondat in Cluj-Napoca, in luna februarie a anului 2010, ca grup de reconstituire istorica, avand activitati conexe arheologiei experimentale si propunandu-si, deocamdata, reproducerea scenica a vietii de campanie din Transilvania secolului al XV-lea, sub cat mai multe aspecte ale sale, prin spectacole ce cuprind demonstratii de lupta cu arme cavaleresti, dans de curte, arte si mestesuguri medievale si, in premiera nationala, punerea in scena a unui detasament functional de artilerie.

Membrii Ordinului, in majoritate studenti la istorie si arheologie, reproduc cu fidelitate trei unitati militare din perioada lui Matia Corvin si preafrumoasele domnite ale comitatului de Cluj, fiind, tot in premiera nationala, consiliati in mod sustinut de catre institutii specializate.

Printre locurile unde Dragonii au castigat privitorii se numara Clujul, Sighisoara, Bistrita, Brasovul, Gilaul si Valea Ariesului, avand deja invitatii pentru aceasta vara, atat in tara, cat si peste hotare.

0 Comments:

About Us

Multumim pentru sprijin si promovare!